UVAFERM CM
Hideg-és alkoholtűrő borélesztő (10°C-tól)
Csonthéjas és bogyós gyümölcsökhöz, vörös-és fehérbor erjesztésére.
Intenzív illatú, fajtajelleges csonthéjas és bogyós gyümölcs cefrék szín-és tanningazdag vörösborok, fajtajelleges fehérborok.
Jól tűri a magas cserzőanyag-tartalmat.
Adagolás:
Normál körülmények között: 20g/hl
Penészes, rothadt gyümölcs, újraoltás: 30-50g /hl
Felhasználás (hőmérő és óra használata kötelező!):
1.Előkészítés: A 20g élesztőt 10x-es mennyiségű (2dl) 35-40°C hőmérsékletű vízben csomómentesen elkeverjük, 15 percig állni hagyjuk. Közben néhányszor megkeverjük. Hogy a 2dl víz meleg maradjon, az élesztős kis edényt egy nagyobb edényben lévő (35-40°C ) vízfűrdőben tartjuk. A 15 perc letelte után felkeverés és
2. Szoktatás: a 2dl előkészített élesztőhöz a beoltandó anyag levéből annyit keverünk, hogy a hőmérsékletcsökkenés 8°C-nál kisebb legyen! Néhány percig állni hagyjuk, majd az előbbi hűtést 2x megismételjük.
Közvetlen a beoltás előtt a must/cefre és az élesztő között ne legyen 4°C-nál nagyobb a hőmérséklet különbség.
Az élesztő bekeverése.