Borkén 1 kg

készleten
Alkalmazási terület és ajánlott adagolás:
Cefre készítésekor: a darált cefrére szórjuk, vagy darálás közben a borként apránként adagoljuk és elkeverjük. A szőlő és a cefre állapota alapján 5-15 g/100 kg cefre borként adunk.
Must kénezése:
Musthoz csak akkor adjunk, ha a cefrét nem kezeltük le. A borkén megakadályozza a vadélesztők elszaporodását, ezáltal a nemes borélesztőtörzsek előbb jutnak uralomra, ezen kívül csökkentjük a borbetegségek fellépésének lehetőségét. A borként a musthoz a következőképpen adagoljuk: egészséges termés, friss, édes must esetén 10g borkén / 1 hl must; kissé rohadt termés esetén, mikrobiológiailag veszélyeztetett mustokhoz 15 g borkén / 1 hl must; rothadt, penészes szemekből készített musthoz 20 g borkén / 1 hl must; friss must szállításakor 30 g borkén /1 hl must. Bor, gyümölcsbor kénezése: a borként fejtésekor kiválóan alkalmazhatjuk kénezésre. Gyenge kénezést - 5-10 g borkén /1 hl bor- végezhetünk: első és második fejtéskor a száraz savas boroknál; második fejtéskor az édeskés, vagy lágy boroknál; a darabban álló boroknál; harmadik fejtéskor az egészséges fiatal fehér-, siller-, és vörösboroknál, óboroknál. Közepes kénezést -20 g borkén /1 hl bor- végezhetünk: első fejtéskor az édeskés, a nehezen tisztuló lágy boroknál; mérsékelten vagy erősen záptojásszagú boroknál; összegyűjtött seprő es aljboroknál; kezdődő borbetegségek esetén. Minden egyes bortétel szabad kénessav-tartalmát meg kell mérni, és bortípustól, érleléstől, tárolási módtól függően 30-50 mg/l értékre be kell állítani. A hiányzó kénessavtartalmat mg/l-enként 0,2 g borkén / hl bor adagolásával tudjuk pótolni. A szükséges borként ajánlatos előbb kevés mustban, borban jól elkeverve feloldani, és úgy hozzáadni a nagyobb tételhez! Savanyúság eltevéséhez: káposztasalátához, vegyes savanyúsághoz (csalamádé), paprikához 5 literes üvegenként 2,5 g borként adagoljunk. A savanyúság nem barnul meg, húsa kemény es ropogós marad! A borként forró vízbe tenni nem szabad! Minősége megfelel az MSZ 09-570004/84. számú szabványnak, az Európai Közösség országaiban érvényes követelményeknek (EEC Food Grade E224), és a Food Chemical Codex előírásainak is. Mérsékelten irritatív hatású, vizes oldata enyhén savas kémhatású.
Munkaegészségügyi és elsősegélynyújtási előírások:
Felhasználásakor érzékeny bőrűeknek védőkesztyű használata javasolt. A készítményből melegítés vagy savak hatására kéndioxid szabadul fel. A készítmény túladagolása szükségtelen és veszélyes is lehet! Esetleges szembe, bőrre kerüléskor bő vizes öblögetést, lemosást kell alkalmazni!
  • Cikkszám: BO125
2680.- Ft

Hírlevél feliratkozás

Tisztelt Érdeklődő!

Érdemes feliratkozni hírlevelünkre, mert így mindig naprakészen értesülhet
legújabb akcióinkról,kedvezményeinkről, legújabb termékeinkről.
Kedvezményes ajánlatainkat is így küldjük el Önnek!
Törekszünk arra, hogy visszatérő látogatóink, vásárlóink számára valódi előnyöket biztosítsunk.
Diplomás kertészeink tippjei, segítsége egyenesen az Ön email fiókjába érkezik, ha hírlevelünkre feliratkozik!
Ha kedvet kapott és a jövőben Ön is szeretne a fenti előnyökkel élni, ne habozzon, iratkozzon fel most!

Amennyiben nem szeretné igénybe venni  szolgáltatásunkat, úgy a hírlevél felületén bármikor le tud iratkozni!