Felhasználható szörp, üdítő, dzsem, gyümölcsborok készítésére, savanyúságok, befőttek tartósítására, a bor természetes savtartalmának emelésére.
Alkalmazás és adagolás:
A gyümölcs megtartja eredeti színét és zamatát, a savanyúság kémény, ropogós és friss íző marad. Az ízlés szerinti mennyiségő borkősavat vízben feloldjuk, és a készítményhez hozzáadjuk.
Alkalmazás és adagolás (borászati):
Alkalmazható a túlérett szőlőből származó alacsony savtartalmú must savtartalmának emelésére, vagy a teljes savtartalom növelésére, közvetlenül az almasavas erjedés után. A szükséges mennyiségő borkősavat oldja fel tízszeres mennyiségő mustban vagy borban és adja a kezelendő musthoz vagy borhoz, majd oszlassa szét. A szükséges mennyiséget mindig laborvizsgálat és a bortörvényben megengedettek határozzák meg együttesen.
Tárolása:
Száraz, hővös, napfénytől védett helyen, tároljuk.