Csíráztató szitás üvegtál szűrővel
Felhasználása:
1. Öblítés: 1-1,5 evőkanállal a választott vetőmagból egyenletesen terítsen el a csíráztató szitán, majd a magokat folyó víz alatt alaposan mossa át.
2. Beáztatás: Töltse fel az üvegtálat a pereméig vízzel, majd a csírázató szitát helyezze rá a magokkal együtt egy éjszakára. Ügyeljen rá, hogy a magok lebegjenek a víz felszínén, hogy a csírázáshoz elegendő vizet tudjanak magukba szívni.
3.Csíráztatás: Az elkövetkező napokban a magok hamar kicsírázásnak indulnak és nemsokára az első gyökerek is megjelennek. Ekkor már nem szükséges, hogy a magok vízben álljanak, hiszen a kifejlődött gyökerek a szitán keresztülnőve elegenndő vizet tudnak felvenni.
Az edényben lévő vizet minden nap cseréljük és a szitán lévő magokat is folyó víz alatt alaposan mossuk át!
4. A csírák elkészítése: A vetőmag fajtájától függően a csírázás 4-8 napig tarthat el. Minél hosszabban fejlődnek a csírák, annál lágyabb lesz az ízük.
Felhasználásuk rendkívül sokrétű, alkalmasak köretnek, de díszítőelemként levesek és saláták alkotói is lehetnek.
Minden gyermek számára nagy élmény egy vajas kenyér, amire retek csírát szórtak!