Foamsol habzásgátló - azonnal megszünteti a habképződést
Gyümölcs- és szeszcefréhez, borseprőkhöz
Vízbázisú szilikon habzásgátló anyag. Adagolható erjedési habképzés megelőzésére, habzás fellépése után annak megszüntetésére, a főzőüstben a habzás megakadályozására vagy megszüntetésére.
Habzásgátló dózisa a különböző körülményeknek megfelelően más és más, azonban 5-10 ml/hl koncentrációban a habzást hatékonyan gátolja, ill. megszünteti.
Erjedés előtt, közben, vagy a főzőüstben is adagolhatjuk. Ha erjedés előtt tesszük a cefréhez, az erjesztő tartályokba több cefrét tudunk tölteni, erjedés alatt és a főzőüstben sem fog habzani a cefre. A főzőüstöt jobban fel lehet tölteni, ezáltal energiatakarékosabbá válik a rendszer. Nem habzik át, és a hab nem ég fel az üst falára. Így könnyebb az üst tisztítása is.