Kénlap 12 szálas

készleten
Felhasználási terület:
Pincegazdaságokban a kénszeletet borászati célokra használják. A pince falát és levegőjét fertőtlenítik, illetve az üresen álló, kiürült hordókat kénezik. A kén fontos eszköze a bor és a must kezelésének. Kénezéssel a friss must erjedését rövid ideig meg lehet akadályozni. Bornál a káros mikroorgazmusok életműködését gátolja. A meggyújtott kénszeletből kéndioxid keletkezik, mely a borban kénsavvá alakul.
Felhasználása:
A kénlap egy szeletje 1 hl űrtartalmú hordó kénezéséhez elegendő. A hordó űrtartalmának figyelembevételével válassza ki a megfelelő mennyiséget (szükség esetén a szelet eltörhető). A kénlapot tűzze fel egy drótdarabra (rézdrót kerülendő). Az így elkészített elkészített egységet a szeletek tetejénél gyufával vagy öngyújtóval gyújtsa meg, a kén halvány lánggal ég. Ezt a mennyiséget helyezze a hordó szájába, majd dugja a dugót a hordóba és a drót végét fordítsa a hordóra. 24 óra elteltével emelje ki a drótot a hordóból, ügyelve arra, hogy a szeletek maradványai egyben maradjanak.
Amennyiben a szeleteken a kén nem égett el, úgy ismételten be kell gyújtani a lapokat és a hordóba tenni. Többszöri sikertelen kísérlet esetén a hordó tisztításra szorul.
  • Cikkszám: BO132
440.- Ft Egységár: 37.-Ft/db

Hírlevél feliratkozás

Tisztelt Érdeklődő!

Érdemes feliratkozni hírlevelünkre, mert így mindig naprakészen értesülhet
legújabb akcióinkról,kedvezményeinkről, legújabb termékeinkről.
Kedvezményes ajánlatainkat is így küldjük el Önnek!
Törekszünk arra, hogy visszatérő látogatóink, vásárlóink számára valódi előnyöket biztosítsunk.
Diplomás kertészeink tippjei, segítsége egyenesen az Ön email fiókjába érkezik, ha hírlevelünkre feliratkozik!
Ha kedvet kapott és a jövőben Ön is szeretne a fenti előnyökkel élni, ne habozzon, iratkozzon fel most!

Amennyiben nem szeretné igénybe venni  szolgáltatásunkat, úgy a hírlevél felületén bármikor le tud iratkozni!