Nagyhatékonyságú, speciális kovasavszol, tisztító derítésre
A termék rövid leírása:
A Klar-Sol Super tejfehér színű, savanyú, speciális kovasavszol. A termék különösen magas töltés intenzitással rendelkezik, ezért alkalmazása rendkívül gazdaságos. A Klar-Sol Super takarékos felhasználása és rendkívül megbízható hatékonysága a töltésintenzitáson túl speciális részecskenagyságával és felületi struktúrájával magyarázható. A kovasavszol természetes termék, melyben a nagy töltésintenzitás miatt agglomerátumok képződhetnek és besűrűsödhet. Ezért a kovasavszolt felhasználás előtt fel kell rázni, illetve össze kell keverni. A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgál termék.
Mindig friss terméket küldünk !!!
Kezelési cél:
Borok, gyümölcslevek és más italok hatékony derítése, Klar-Sol Super fehérjetartalmú derítőszerekkel kombinálva.
A termék és hatása:
A kifinomult előállítási technológiának köszönhetőek a Klar-Sol Super kedvező tulajdonságai. A primerrészecskék tulajdonságai biztosítják a különlegesen magas töltésintenzitású felületi struktúrát (a borok és gyümölcslevek pHján). Ezért a Klar-Sol Super hatása a magas nyálkaanyag tartalmú borok és gyümölcslevek, valamint a magasabb pH-értékek esetén kedvezőbb, mint a hagyományos 30% -os alkáli kovasavszoloké. A Klar-Sol Super csak fehérjetartalmú derítőszerekkel együtt alkalmazva hat. Jó tisztítóhatása mellett még megemlítendő polifenol és fehérje csökkentő tulajdonsága is. A derítés során történő kipelyhesedés a negatív töltésű kovasavszol részecskék és a pozitív töltésű kolloidális zselatinrészecskék reakciójának következménye. A pehelyképződésre a bor polifenoltartalmának nincs hatása. A Klar-Sol Super-rel és fehérjetartalmú derítőszerekkel végzett kombinált derítés ezért nem akadhat meg. A savanyú kovasavszol további előnye, hogy gyors pehelyképződést biztosít, és tömör üledéket képez. Hatása független a kezelendő ital hőmérsékletétől, ellentétben a hagyományos bázikus kovasavszolok tulajdonságaival. Jól működik nagyüzemben is, ahol nem lehetséges az egyes tételek közötti differenciálás.
Adagolása és alkalmazása:
Az adagolási mennyiséget ajánlatos előkísérlettel meghatározni. Az adagolási mennyiség - hasonlóan más derítésekhez - a zavarosság mértékétől függ. Általában elegendő 20 - 50 ml Klar-Sol Super / 100 l bor vagy gyümölcslé. Nagy nyálkatartalmú, vagy különösen zavaros borok esetében nagyobb mennyiséggel kell számolni.
Ajánlott adagolási arányok:
Klar-Sol Super : zselatin Adagolási arány Példa
Klar-Sol Super : ErbiGel® 5 : 1
50 ml Klar-Sol Super / 100 l + 10 g ErbiGel® / 100 l
Klar-Sol Super : ErbiGel®Liquid 1 : 1 50 ml Klar-Sol Super / 100 l + 50 ml ErbiGel®Liquid / 100 l
Klar-Sol Super : IsingClair - Hausenpaste 1 : 4 25 ml Klar-Sol Super / 100 l + 100 ml IsingClair Hausenpaste / 100 l
Klar-Sol Super : CombiGel 1 : 1 50 ml Klar-Sol Super / 100 l + 50 ml CombiGel® / 100 l
A zselatin - kovasavszolos derítés során ajánlatos elsőként a kovasavszolt adagolni. Amennyiben a polifenoltartalom csökkentése is kívánatos, akkor fordított sorrendben kell adagolni. Az almalevek és színes gyümölcslevek derítésekor a változó csersavtartalom miatt kizárólag porított zselatin ErbiGel használatát javasoljuk. Magas zselatinigényű italok kezelésekor megváltoztatható az adagolási arány (pl. 1 rész ErbiGel és 3-5 rész Klar-Sol Super). Az IsingClair - Hausenpaste és Combigel adagolása mindig csak a Klar-Sol Super hozzáadását követheti. Minden egyes adagolás után a kezelendő italt intenzíven át kell keverni.