A termék rövid leírása:
A Kupfat speciálisan a borkezelés céljára kifejlesztett rézszulfát-termék. E termék kristálystruktúráját úgy választották meg, hogy az alkalmazás során könnyen oldható legyen. A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.
Kezelési cél:
Bakszag (kénhidrogénszag) és ehhez, hasonló idegen tónusok eltávolítása a borban.
Termék és hatása:
A Kupfat alkalmazása borkímélő kezelést eredményez. A bakszagok, az aroma-Böckser-ek és a részben definiálhatatlan dohos tónusok eltávolítására történő alkalmazás során a Kupfat a nemkívánatos szag- és íz hibák többnyire teljes eltüntetését eredményezi.
Adagolása:
A Kupfat adagolási mennyisége a borhiba intenzitásától függően 0,2-1 g / 100 l.
Alkalmazása:
A Kupfat szükséges mennyiségét előkísérlettel kell meghatározni. Ennél ügyelni kell a törvényileg engedélyezett maximális dózisra (1 g / 100 l = 10 mg / l). Az elvégzett Kupfat kezelés után maximálisan 1 mg / l rézmennyiség maradhat vissza a borban. Hogy a rezes zavarosodást elkerüljük, a Kupfat kezelést szabályosan sárgavérlúgsóval történő kékderítéssel kell zárni, melynél a sárgavérlúgsó-igényt szaklaborban előkísérlettel kell meghatározni. A Kupfat- és a sárgavérlúgsós kezelés között a bort le kell szűrni, mert így az idegen tónus újraképződésének lehetősége jelentősen csökkenthető. A borhoz történő hozzáadás előtt a Kupfat-ot kismennyiségű vízben oldjuk fel. Ezt az oldatot intenzív keverés közben adagoljuk a tartályba.
Tárolása:
Nedvességtől óvni kell. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza. A Kupfat nem kerülhet gyermekek kezébe.