LALLYZYME HC-Pektinbontó enzim
Szőlő- és gyümölcscefrékhez
Fehér-és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztításra, gyümölcscefrék pektinbontására.
Adagolás:
Fehér szőlők-pektintartalomtól függően: 1-3g/q
Kékszőlők, színkinyerés fokozás: 2-3 g/q
Gyümölcscefrék: 1-3 G/q
A LALLYZYME HC hatása:
Nagyobb lényeredék. Jól préselhetővé teszi a szőlőt. Csökken a barnulási, öregedési hajlam, kisebb kénessav igény. Gyorsabb tisztulás, tömörebb üledék.
Vörösboroknál több színanyag.
A bor deríthetősége, szürhetősége javul. Növeli a fajtajelleget. A gyümölcscefre erjeszthetőségét, feldolgozhatóságát alapvetően javítja.
Felhasználás:
100x-os mennyiségű (1g/1dl) 15-25°C hőmérsékletű vízben kíméletes keverés mellett oldjuk fel, majd adjuk a cefréhez/musthoz.
Jól keverjük el! A Lallyzyme HC 8 °C feletti hőmérsékleten már hatékonyan dolgozik.
A cefre kénessav-tartalma nem gátolja a működését.
Hatóidő: 0,5-1 óra, a hőmérséklettől függően. Mustderítés bentonittal a fenti hatóidő eltelte után.